Klima Sigorta Attırıyor ?

13.02.2021
151
Klima Sigorta Attırıyor ?

Klima Sigorta Attırıyor ? 

Klima Sigorta Attırıyor ? soğutma sisteminizin karşılaşabileceği sayısız sorundan, elektrikle alakalı olanlar genellikle en streslidir. Elektrik problemlerinin yanlış kullanıldıklarında bi hayli tehlikeli olabileceğini hepimiz biliyoruz, bu yüzden biraz korkmuş ya da stresli olmanızdan daha sürpriz olmanız sürpriz değil!

Klima Neden Sigorta Attırır ?

Klima Sigorta Attırıyor ? Ancak endişelenmeyin; Isıtma ve Soğutma uzman kişilerı bu problemi bir çok kez ele almıştır ve açma kesicilerinizde neler olabileceğini belirlemenize yardımcı olabiliriz.

Klima Neden Sigorta Atar ?

Klimanızın Bir Sigortayı Atmasının ya da Kesiciyi Açmasının Nedenleri

  • Kirli bir filtre.  Evet; çok kolay görünüyor değil mi? Sıcak günleriniz olduğunda ve klimanız evinizi soğutmak için basınç altında olduğunda, tıkanmış bir hava filtresi yanmış bir sigortaya neden olabilir. Bunun nedeni, havayı kirli filtreden itmek için sisteminize uygulanan ekstra basıncın elektrik sisteminize çok fazla baskı yapmasıdır. Elektrik sistemi daha sonra kendini korumak için bir sigortayı atar ya da atar.
  • Gevşek Elektrik Bağlantıları. Kesici kutunuzun içindeki bağlantılar sıcaklık değişimleri sebebiyle gevşeyebilir. Bu sıcaklık değişiklikleri, tellerin genişlemesini ve büzülmesini sağlayabilir ve bu da onları gevşetir.
  • Düşük Soğutucu Akışkan.  Kirli filtre gibi, klimanız soğutucu akışkan azaldığında sistem çok daha yüksek çalışmalıdır. Bu ekstra iş daha sonra sisteminizi kapatabilir. Bir soğutucu akışkan kaçağınız olabilir ve bu düşük soğutucu akışkanınızın nedeni olabilir. Bunun sorun olabileceğini kafanızı yoruyorsanız, sisteminize uzman bir göz atmak en iyisidir.
  • Arızalı  Kondansatör. Kondansatör elektrik akımını düzenlemeye yardımcı senin soğutma sistemi içinde küçük bir parçasıdır. Düzgün çalışmayan bir kapasitör , sağa ve merkeze giden sigortaları atacaktır.
  • Arızalı bir Kondenser Fanı. Kondenser fanı, sistem kondenser serpantinine hava üfleyerek çalışır. Bu fan arızalı olduğunda, sisteminiz etkin bir halde soğumaz. Evinizi soğutmak için daha fazla çalıştığı için, atmış sigortalar ve elektrik poblemleri yaşayabilirsiniz.
  • Eski ya da bloke olmuş bir motor, kapasitörün fazla çalışmasına neden olur. Kondansatör mühimdir çünkü kondenser olarak anılan soğutma sistemini çalıştırmaya yardımcı olmaktadırBu küçük parça, kondansatörden akarken elektrik akımının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Motorun değiştirilmesi gerekip gerekmediği hususunda bir teknisyen görüşü alın.
Ayrıca Bakınız.  Havalandırma Nedir? Neden Gereklidir?

Klima Çalışırken Sigorta Atması ?

  • Eski ya da Bloke Motor

Gördüğünüz gibi, bu sorunlardan bazıları hava filtresini değiştirmek gibi küçük düzeltmelerdir. Profesyonel bir klima yüklenicisi tarafından teşhis edilen herhangi bir elektrik probleminun olması mühimdir. Elektriksel poblemleri kendiniz gidermeye çalışmak evinizde hasara, masraflı tamiratlara ya da klima sisteminizin değiştirilmesine neden olabilir.

  • Arızalı Bir Kompresör

Aşırı sıcak hava klimanızda başka sorunlara da neden olabilir. Kompresör düzgün çalışmıyorsa, hava yeterince soğutulmuyor. Bunun nedeni, klimadaki çok yüksek düzeyde soğutucu akışkan olabilir ya da makineyi sık sık kapatıp tekrar açmanızın bir sonucu olabilir (kapattıktan sonra bir dakika içinde)

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları