Çöp Öğütme Makinesi Sesli Çalışıyor ?

Çöp Öğütme Makinesi Sesli Çalışıyor ?

Çöp Öğütme Makinesi Sesli Çalışıyor ? 

Çöp Öğütme Makinesi Sesli Çalışıyor ? Çöp imhası açılmazsa ya da yiyecek atıklarını öğütemezse, fakat düğmeyi çevirdiğinizde motor hala uğultu sesi çıkarırsa, sorun olabileceken bir sıkışmadır. Yiyeceklerin ya da diğer kalıntıların pervaneyi ve bertarafın içindeki diğer bileşenleri tıkaması yaygındır. herhangi bir öğütme eylemi olmadan uğultu motoru yakabileceğinden imhayı hemen kapatın.

Çöp Öğütme Makinesi Neden Sesli Çalışır ?

Çöp Öğütme Makinesi Sesli Çalışıyor ? Sıkışmayı gidermek için, bertarafın altındaki deliğe bir altıgen anahtar ya da kısa bir ahşap süpürge yerleştirin. Bıçakların serbestçe döndüğünü hissedene kadar devam ederek volanı çıkarmak için aletinizi saat yönünde çevirin. Bertaraftaki tıkanıklığı görebiliyorsanız, öğeyi üniteden çıkarmak için maşa ya da pense (elleriniz ile değil!) Kullanın. Temizlenmesi, birimin tamamiyle çıkarılmasını ve engel giderildikten sonra yeniden takılmasını gerektirebilir.

Muylu Somunu

Muylu somununu inceleyin. Muylu somunu kuru ise, yağlayın. Muylu somunu sökülürse, değiştirin.

Motor Dişlisi

Tahrik dişlisini milin gevşek olup olmadığını kontrol edin. Tahrik dişlisi gevşekse, montaj somununu ya da ayar vidasını sıkmayı deneyin. Montaj somununu sıktıktan sonra tahrik dişlisi hala gevşekse ya da sıkıldıktan sonra tahrik dişlisi hala gevşerse ya da tahrik dişlisinin dişleri aşınmışsa, tahrik dişlisini değiştirin.

Dişli kutusu

Dişlileri hasar yönünden inceleyin. Dişliler aşınmış, gevşek ya da hasarlıysa değiştirin. Modele bağlı olarak, bazı dişliler montaj olarak satın alınabilir.

Motor Zinciri

Tahrik zincirinin gevşek olup olmadığını kontrol edin. Tahrik zinciri gevşekse ve sıkılamıyorsa değiştirin.

Motor Arızası

Tahrik motoru arızalı olabilir. Tahrik motorunu değiştirmeden önce, daha sık rastlanan tüm kusurlu parçaları kontrol edin. Bu parçalardan hiçbiri arızalı değilse, tahrik motorunu değiştirmeyi düşünün.

Ayrıca Bakınız.  Davlumbaz Havalandırma Işıkları Yanmıyor ?

Gelecekteki arızalardan kaçınmak için bazı özel kaidelerin izlenmesi gerekir. Bertaraflar dayanıklı parçalama makineleri olsa da, taşlama için tahliyeyi gönderebileceğiniz şey söz konusu olduğunda yapılacaklar ve yapılmayacak şeyler hususunda ciddidirler . Misal verilecek olursa, büyük no-nosların bazıları içerisinde yağlar, kahve telvesi, kemikler, kabuklar, metal, kauçuk, kağıt ve cam bulunur.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları