Beko Klima Otomatik Çalışma Moduna Nasıl Alınır?

12.05.2020
353
Beko Klima Otomatik Çalışma Moduna Nasıl Alınır?

Evinizde veya işyerinizde bulunan Beko marka klimanızı Otomatik çalışma moduna mı almak istiyorsunuz? Peki Otomatik çalışma modu nedir? gibi sorularınıza yanıt arıyorsanız işte size cevabı.. Beko klimada yer alan otomatik çalışma modu klimayı kumanda üstünden sıcaklık değerine göre, ısıtma veya soğutma modunda otomatik  olarak çalıştıran fonksiyon modudur. Klimanız oda sıcaklığını veya soğukluğunu algılayarak fan hızı ve sıcaklığı otomatik olarak kontrol etmesini sağlar..

Beko Klima Otomatik Çalışma Moduna Nasıl Alınır?
ilk olarak klima kapalıysa kumanda üzerinden açma/kapama tuşuna basarak klimayı aktif etmelisiniz. Klimanız eğer çalışıyorsa bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.
Daha sonra otomatik çalışma modunu seçmek için “mode” tuşuna basınız. Bu tuşa basarken kumanda ekranını da aynı anda takip etmeniz gerekmekte. Modlar arası geçiş yaptıkça modlara ait semboller ekrana gelicektir. Otomatik çalışma modu sembolü bir insan kafasına benzer içerisinde “Al” yazar. Bu sembol belirene dek mode tuşuna basmaya devam edin. Bu sembolü gördükten sonra mode tuşuna basmayı bırakın.
Sonrasında set sıcaklığına ulaşana dek “TEMP ▼ ve ▲” tuşlarına basın. Tuşlara her bastığınızda sıcaklık değeri 1°C veya 1°F şeklinde artar veya azalır. Sıcaklık değeri 18°C den başlar (fahrenhayt karşılığı 64°F şeklindedir), 30°C ye kadar (fahrenhayt karşılığı 86°F şeklindedir) devam eder.
İşlem sonrasında fan hızını ayarlamalısınız. “Fan Speed” tuşuna arka arkaya basarak uygun bir fan hızı belirleyebilirsiniz.
Cihaz bu şekilde klimanız oda sıcaklığı ayarlanan sıcaklığa geldikten sonra fan hızı ile sıcaklığı otomatik kendi ayarlayacak ortam içerisinde konfor sağlayacaktır.

ÖNEMLİ BİLGİ!
Kumanda göstergesindeki sıcaklığı oda sıcaklığının üstünde bir değere ayarlamanız gerekir.
Klima ısıtma modundayken daha verimli ve sağlıklı çalışması açısından yatay kanat açısının en alt konuma getirmeniz gerekir.
Klima ısıtma modundayken ortam sıcaklığı talep edilen sıcaklığa ulaştıktan sonra iç ünite fanı bir süre kadar daha çalışmaya devam edebilir. Bu aşamada ise klima ılık hava üfleyebilir. İç ortam sıcaklığını düşük algıladığınız durumlarda, kumandanın sıcaklık değerini daha yüksek bir değere ayarlamanız gerekir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları