Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır?

27.02.2021
132
Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Klima çözümleri sitemizde siz değerli okurlarımız için Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır? konusuyla alakalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı yazımız umarım işinize yarar.

Hava Serinletici Cihaz Temizliği

Bulunduğunuz ortamda kullanmakta olduğunuz hava serinletici cihazın bakım zamanı geldiğinde veya bakım yaptırmak istediğinizde hangi işlemlerin yapıldığını yahut yapıldığını düşünüyorsanız eğer aşağıda sunulan bilgileri incelemelisiniz. Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır? hangi işlemler uygulanır? gibi sorularınızın yanıtı paylaşımımızdadir.

Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava Serinletici Cihaz Bakımı Nasıl Yapılır?

Hava Serinletici Cihaz Bakımı

Uzun süreli kullanım ardından toz filtresi ve soğutucu petek üzerinde hava akışını kısıtlayan miktarda tozlar oluşabilmektedir. Bu nedenle cihazın düzenli biçimde bakım ve temizliğinin yapılması gerekir. Aşağıda sunulan adımları takip ederek cihazın bakımını uygulayabilirsiniz.

DİKKAT!Temizlik işlemine başlamadan önce vantilatörün çalışmadığından ve prize takılı olmadığından emin olmanız gerekir. Bu kontrolleri sağlamadan temizlik uygulaması yapmanız can ve mal güvenliğiniz yönünden tehlike arz etmektedir.

  • Toz Filtresi Temizliği

Eliniz ile iki yanda bulunan tırnaklara basın ve toz filtresini dışarı doğru çekin. Fırça yardımı ile veya yıkayarak üzerinde bulunan toz ve kirleri temizleyin. Filtreyi kurutun ve toz filtresini takmak için ilk başta alt kısmı yerine oturtun. Daha sonra iterek tırnakların yuvalara geçmesini sağlayın.

  • Soğutucu Petek Temizliği

Toz filtresini çıkardığınızda soğutucu petek görünür. Orta tırnağa basarak soğutucu peteği yerinden çekerek çıkarın. Temiz bir bez yardımı ile veya yumuşak bir fırça yardımı ile peteğin üzerindeki kir ve tozları temizleyin. Gerek görülür ise su ile çalkalanabilir. Yalnız bu durumda açık havada kurutulması gerekir. Temizlik sırasında peteğe zarar verebilecek kimyasal ürünler veya temseyirciler kesinlikle kullanılmamalıdır.

Temizlenen ve kurutulan peteği yerine takmak için ilk önce alt kısmını yerine oturtmanız gerekir. Daha sonra üst kısmı iterek tırnağı yuvasına oturtmanız gerekir.

  • Su Haznesi Temizliği

Su hazne kilidini yatay konuma getirmeniz gerekir. Daha sonra hazneyi yavaşça çekerek yerinden çıkarmalısınız. Haznenin içini ve dış kısmını yumuşak bir temizlik maddesi ile temizlemelisiniz. Su ile yıkamalı kurumaya bırakmalı, kuruduktan sonra hazneyi yerine yerleştirmelisiniz. Sabitlemek adına hazne kilidini dikey konuma getirmeniz gerekir.

  • Dış Yüzey Temizliği

Kontrol paneli hariç dış yüzey kısmını nemli bir bez yardımı ile düzenli olarak silebilirsiniz. Sert temizlik maddeleri kullanmamanızı öneririz. Ayrıca dış yüzeyini nemli bir bez ile temizledikten sonra mutlaka kuru bir bez ile de kurulayın. Dış yüzeyi kurumadan cihazı çalıştırmaya çalışmayın.

DİKKAT!Hava Serinletici Cihaz Bakımı uygulaması sırasında kontrol paneline su gelmemesine veya damlamamasına özen gösterin. Kuru ve yumuşak bir bez ile temizlemeyi deneyin.

Ayrıca Bakınız.  Klima Santrallerinde Otomasyon Sistemi Nedir?
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları