Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

28.02.2021
162
Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

Klima çözümleri sitemizde siz değerli okurlarımız için Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri konusuyla alakalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri başlıklı yazımız umarım işinize yarar.

Klimada Kondanser Sorunları

Klimada kondanser bir çok nedenle arızalanabilmektedir. Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri aşağıdaki paylaşımımızda açıklanmıştır.

Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

Klimada Kondanser Arızaları ve Sebepleri

  • Borularda ve Kanatçıklarda Tıkanma

Klima ünitesinin kondanseri; toprak, böcek, toz, yaprak, ot veya başka bir madde ile tıkanırsa kondanserin ısı transfer kapasitesi düşmektedir. Bu nedenle de komresörün basma basıncı yükselip, çektiği akım artmakta ve devrenin soğutma kapasitesi düşmektedir. Bu durum ise ünite yeterince ısınıp devre dışı kalana kadar sürmektedir. Kondanser ağır ağır tıkanmaktadır. Bundan dolayı devrenin bir süre aşırı yükte, yüksek basınç devre kesmesi olmadan çalışması da olabilecekdür. Bu durum yüksek işletme sermayesine neden olmaktadır.

  • Kondanser Yüzeyinde Mekanik Deformasyon

Uçan cisimlerin fan ile kondanser arasına girip sürtünmesi ile kanatçığa zarar vermektedir. Bu durum çoğu zaman bir kanatçık tarağı yardımı ile düzeltilebilmektedir. Aksi taktirde yüzeyinde karşı basınç oluşabilmektedir. Yeterli havanın kondanser üzerinde istenen ısıyı çekmemesi durumu kondanser kapasitesini düşürür. Dolayısı ile verim ve soğutma kapasitesi de düşer. Bu nedenle bu problemi yaşamamak için bakım sırasında kondanser yapısının ve bağlantı noktalarının kontrol edilmesi gerekmektedir.

  • Korozyon

Endüstriyel alanda çalışan hemen her soğutma devresi, dış ortam şartlarının yanında bulunduğu şartların da korozif etkisi altında kalabilmektedir. Endüstride kullanılan bir çok kimyasalın buharı ve baca gazlarının çoğu korozif etkidedir. Baca gazlarının atmosferik ortamdaki nem içinde çözünerek, asit yağmuru şekilinde yüzeyde yoğuşması sonucu, dış ortamda açıkta çalışan kondanser devreleri üzerindeki korozif etkisi görülmektedir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları