Gree Klima Arıza Kodları

01.03.2021
146
Gree Klima Arıza Kodları

Gree Klima Arıza Kodları

Klima çözümleri sitemizde siz değerli okurlarımız için Gree Klima Arıza Kodları konusuyla alakalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. Gree Klima Arıza Kodları başlıklı yazımız umarım işinize yarar.

Gree Klima Hata Kodları

Gree markalı klimalarınızda yaşanan arıza durumları ve nedenleri ile ilgili bilinçli olmak ister misiniz? O halde siz değerli okurlarımıza özel hazırlanan bu makaleyi hemen göz atın. Gree Klima Arıza Kodları başlığı altında sislere arıza kodları ile birlikte geniş bir şekilde çözüm açıklamalarını da sunmuş bulunmaktayız.

Gree Klima Arıza Kodları

Gree Klima Arıza Kodları

  • E1 Arızası 

Yüksek basınç koruması. Serpantin kirli ise, havalandırma yetersizse, ortam sıcaklığı yüksek ise veya aşırı soğutkan şarjı durumu söz konusu ise bu sorun yaşanabilir. Uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • E2 Arızası 

Buzlanma durumuna karşı koruma. Dış ünitede sarı led 3 kez yanıp söner. Bu durumda iç ünite hava girişine engel olan cisim olabilir. Fan hızında problem yaşanabilir, soğutkan eksik olabilir veya evaporatör kirlenmiş olabilir. Arıza tespit ve onarım adına uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • E3 Arızası 

Sistem bloke durumda veya soğutkan kaçağı söz konusu. Dış ünitede kırmızı led 9 kez yanıp söner. Bu durumda alçak basınç koruması söz konusu olabilir. Soğutkan eksik olabilir, cihaza uzun süre bakım yapılmamış olabilir, havalandırma durumu yetersiz olabilir veya aşırı düşük gerilim durumu söz konusu olabilir. Arızanın yerinde tespit edilmesi ve onarılması yönünden uzman yardımı almanız gerekir.

  • E4 Arızası 

Yüksek kompresör basma borusu sıcaklığı yüksek. Dış ünitede sarı led 7 kez yanıp söner. Soğutkan aşırı veya eksik olabilir. Tıkanma durumu, borularda ezilme durumu olabilir. Cihaz bakımsız kalmış olabilir. Basma borusu sensöründe yahut kompresörde problem yaşanabilir. Ara tesisatta ezilme, iç veya dış ortam sıcaklığı aşırı yüksek olabilir. Net tespit ve arıza onarımı için Gree Klima Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

  • E5 Arızası 

Aşırı akım koruması devrede. Dış ünitede sarı led 5 kez yanıp söner. Bu durumda voltajda bir düzensizlik söz konusudur. Voltaj ya çok yüksek veya çok düşük olabilir. Evaporatör kirlenmiş veya tıkanma durumu olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramalısınız.

  • E6 Arızası 

Haberleşme ve iletişim sorunu. Dış ünitede yeşil led çalışmaz. İç ünite ile dış ünite içinde haberleşme olmadığını belirtir. Bu durumda iç ünite veya dış ünite ara tesisatında problem yaşanabilir. PCB bağlantısın da problem yaşanabilir veya iç yahut dış ünite PCB si arızalı olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramanız gerekir.

  • E8 Arızası 

Yüksek sıcaklık direncine karşı koruma (aşırı yük koruması diyebiliriz). Dış ünitede sarı led 6 kez yanıp söner. Bu durumda yüksek dış ortam sıcaklığı söz konusu olabilir. İç yahut dış ünite fanı arızalı olabilir. İçerde veya dışarda aşırı ısı yükü söz konusu olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması yönünden uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • EE Arızası 

EEPROM sorunu. Dış ünitede sarı led 11 kez yanıp söner. Dış ünite kontrol kartında (AP1 kartında) sorun olabileceğini belirtir. Çözüm için servis teknik desteğine başvurmalısınız.

  • EU Arızası 

Modülde yüksek sıcaklık sebebiyle frekans limitlerinde sorun var. IPM modülünde yetersiz havalandırma durumu, soğutucu vidalarında gevşeme veya beyaz ısı silikonunda yetersizlik olabilir. net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • C5 Arızası 

Elektronik kart üzerindeki jumper tellerinde ve diğer bağlantı elemanlarında kopma veya soğuk lehim. Wireless Jumper iç ünite kartı doğru yere takılmamış olabilir. anakart üzerindeki jumper tellerinde kopma varsa giderilmesi gerekir. Devre elemanlarında ayaklarında kopma veya soğuk lehim var ise lehimler yenilenmelidir. Jumperlar tel şeklinde değil anahtar şeklinde ise doğru konuma alınması gerekir. Bu kontrol ve uygulamaların yapılması ve sorunun çözümlenmesi için uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • F0 Arızası 

Soğutkan eksikliği, soğutma devresinde sorun. Soğutkan yani gaz kaçağı durumu söz konusu olabilir. gaz eksik olabilir yahut sistemde tıkanma durumu olabilir. Soğutkan toplanarak vakum edilmelidir. Yeniden şarj yüklenmesi gerekir. Kaçak durumu söz konusu ise giderilmelidir. Bu husustaki yardımları uzman servis elemanından almalısınız.

  • F1 Arızası 

İç ortam sıcaklık sensörü açık veya kısa devre var. Sensör bağlantılarında temassızlık veya kopma durumu olabilir. Sensör arızalı durumda ise iç ünite hava emiş sensörü değişimi yapılmalıdır. Sensör arızalı değilse eğer iç ünite elektronik kartında problem yaşanabilir ve kart değişimi gerekli olabilir. Bu hususta uzman yardımı almak gerekir.

  • F2 Arızası 

İç ünite serpantin sensörü açık veya kısa devre var. Bu arıza durumunda serpantin sensöründe bağlantılarında kopma yahut temassızlık olabilir. Sensör arızalı ise iç ünite serpantin sensörü değiştirilmelidir. Sensörde sorun yoksa eğer iç ünite elektronik kartı arızalı olabileceğinden kart değişimi yapılmalıdır.

  • F3 Arızası 

İç veya dış ünite dış ortam sıcaklık sensöründe açık veya kısa devre sorunu. Dış ünitede kırmızı led 6 kez yanıp söner. Sensör bağlantılarında kopma veya temassızlık durumu olabilir. Sensörde problem yaşanıyorsa eğer dış ünite dış hava sıcaklık sensörü değiştirilmelidir. Sensörde sorun yoksa eğer dış ünite elektronik kart değişimi gerekli olabilir. Servis teknik desteğine başvurmalısınız.

  • F4 Arızası 

Dış ünite serpantin sıcaklık sensöründe açık veya kısa devre sorunu. Dış ünitede kırmızı led 5 kez yanıp söner. Bağlantılarda temassızlık yahut kopukluk durumu olabilir. Sensörde problem yaşanıyorsa eğer; dış ünite serpantin sensörü değiştirilmeli, sensörde sorun yoksa eğer; dış ünite elektronik kart değişimi yapılmalıdır.

  • F5 Arızası 

Kompresör basma borusu sıcaklık sensöründe açık yahut kısa devre sorunu. Dış ünitede kırmızı led 7 kez yanıp söner. Bağlantılarda problem yaşanabilir. Sensör arızalı ise; dış ünite serpantin sensörü değişimi gerekmektedir. Sensörde arıza yoksa eğer dış ünite elektronik kartı arızalı olabilir ve değişimi gerekli olabilir. Uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • F6 Arızası 

Aşırı yüklenme sebebiyle frekans azalması. Dış ünitede kırmızı led 3 kez yanıp söner. Bu durumda sistem basıncı çok yüksek olabilir, aşırı yük durumu yahut şebeke voltajı çok düşük olabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi yönünden uzman desteği almanız gerekmektedir.

  • F8 Arızası 

Aşırı akım sebebiyle frekansta azalma. Dış ünitede kırmızı led 1 kez yanıp söner.  Şebeke voltajı düşük olabilir, sistem basıncı çok yüksek olabilir yahut aşırı yük ortam sıcaklığı çok yüksek olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • F9 Arızası 

Yüksek hava çıkışı sebebiyle frekansta azalma. Dış ünitede kırmızı led 2 kez yanıp söner. Bu durumda aşırı yük yahut ortam sıcaklığı yüksek olabilir, soğutkan yetersiz olabilir. EVV elektronik expansion valfte problem yaşanabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması yönünden uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • FH Arızası 

Donmaya karşı frekans azaltması. Dış ünitede kırmızı led 2 kez yanıp söner. İç üniteye hava girişi yetersiz olabilir veya fan hızı olması gerekenden düşük olabilir. Tespit ve arıza çözümü için uzman yardımı alın.

  • PH Arızası 

Yüksek gerilim (D.C.Voltaj) koruması. Dış ünitede sarı led 3 kez yanıp söner. L ve N (XT) terminalleri içindeki voltaj 265 V üzerinde olabilir. Cihaza müdahale etmeden arıza tespit ve onarımı adına uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • PL Arızası 

Düşük gerilim (D.C.Voltaj) koruması. Dış ünitede sarı led 12 kez yanıp söner. Giriş gerilim voltajının 220 V altında olduğunu belirtir. Bu durumda mutlaka uzman yardımı almalı, cihaza müdahale etmemelisiniz.

  • P0 Arızası 

Kompresör minimum frekansta testte. Cihaz minimum ısıtma ve soğutma testinde demektir. Bir süre bilave edin, sorun düzelmezse mutlaka uzman yardımı alın.

  • P1 Arızası 

Kompresör frekans testi. Nominal soğutma veya ısıtma testinde demektir. Bir süre kadar beklediğinizde sorun düzelecektir. Düzelme olmadığı taktirde uzman yardımı alabilirsiniz.

  • P2 Arızası 

Kompresör maksimum frekans testi. Minimum ısıtma yahut soğutma testinde. Bir süre bilave edin, arıza devam ederse servisi arayın.

  • P3 Arızası 

Kompresör orta devir frekansı testi. Orta düzey ısıtma yahut soğutma testinde demektir.

  • P5 Arızası 

Kompresör faz akımında aşırı akım koruması. IPM koruması, faz aşırı akım koruması yahut kompresör akım koruması söz konusu.

  • PU Arızası 

Kapasitör şarj sorunu. Dış ünite kapasitörün şarj veya deşarj olduğuna bakılmalıdır. Bu hususta uzman yardımı almanızı öneriyoruz.

  • P7 Arızası 

Güç modülü sıcaklık sensörü devresinde sorun var. Bu durumda uzman servis ekibi aracılığıyla; dış ortam sıcaklığı 43°C üzerinde mi? Dış ünite fan motoru çalışıyor mu diye kontrol sağlanmalıdır. Fan çalışmıyorsa eğer; fan kapasitörü, fan motoru sargı uçları ommetre ile kontrol edilmelidir. Arızalı parça görülür ise değişimi yapılmalıdır. Klima kapasitesi yeterli olmayabilir. Böyle bir durum var ise yüksek kapasitede klima tavsiye edilmelidir. Bağlantılarda temassızlık veya kopma var ise giderilmelidir. Sensör ommetre ile kontrol edilmelidir. Sensörde sorun görülür ise; dış ünite moüdül sensörü değiştirilmelidir. Sensörde sorun görülmez ise; dış ünite elektronik kart değişimi yapılmalıdır. Arızanın tespit edilmesinden onarılmasına kadar olan tüm yardımları işin uzmanından almalısınız.

  • P8 Arızası 

Güç modülü yüksek sıcaklık koruması. AP1 kontrol panelindeki IPM modülünün ısı transferinde kullanılan beyaz silikon yetersiz olabilir, soğutucu alüminyum panele sıkı bir biçimde temas etmiyor olabilir, klima kapasite yönünden yetersiz kalıyor olabilir, dış ortamın sıcaklığı 43°C den yüksek olabilir, dış ünite fan motorunda problem yaşanabilir. Arızanın yerinde tespit edilerek çözümlenmesi yönünden mutlaka uzman yardımı alın.

  • H3 Arızası 

Kompresör için aşırı yük koruması. Dış ünitede sarı led 8 kez yanıp söner. Öncelikle uzmanı aracılığıyla kompresör kabloları sökülerek direnç ölçümü yapılmalıdır. Ölçüm ardından 1 ohm dan az olması gerekir. Yüksek basma borusu sıcaklığında problem yaşanabilir, aşırı yük durumu olabilir, gaz eksik olabilir, serpantin kirlenmiş olabilir, EVV veya kılcalda tıkanma olabilir, fan arızalı olabilir, elektrik bağlantılarında problem yaşanabilir veya bağlantılar ters olabilir. Arıza tespit ve onarımı adına mutlaka uzman yardımı alınız.

  • H4 Arızası 

IPM koruması. Dış ünitede sarı led 4 kez yanıp söner. Faz aşırı akım koruması, kompresör akım koruması söz konusu olabilir. Voltaj düşük yahut yüksek olabilir, güç modülü transistöründe silikalej eksik olabilir, konut içinde çok fazla elektrik kesintisi oluyorsa bundan dolayı sorun yaşanıyor olabilir yahut kapasite yönünden cihaz yetersiz olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • H5 Arızası 

Modül sıcaklığı olması gerekenden yüksek. Dış ünitede sarı led 10 kez yanıp söner. H4 Arızası durumunda söz konusu olan durumlar bu arıza durumunda da söz konusu olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • H6 Arızası 

İç ünite fanı çalışmıyor. Fan motoru terminal bağlantısında problem yaşanabilir, fan motoru soketlerinde temassızlık durumu olabilir, fan motoru kilitli olabilir, PCB arızalı olabilir. Fan motoru yahut iç ünite PCB si değiştirilmelidir. Bu husustaki yardımları uzman servis ekibinden alabilirsiniz.

  • H7 Arızası 

Kompresörde eş zamanlama sorunu. Elektrik bağlantılarında problem yaşanabilir yahut bağlantılar gevşek olabilir, yüksek veya düşük gerilim durumu söz konusu olabilir, kompresör sargılarında omaj dengesizliği olabilir. Kompresör arızası söz konusu olabileceğinden değişimi gerekli olabilir. Bu husustaki yardımları mutlaka uzman servis ekibinden almalı, cihaza kesinlikle müdahalede bulunmamalısınız.

  • HC Arızası 

Güç faktör koruması (PFC). Dış ünitede sarı led 14 kez yanıp söner. Bu durumda sorun bağlantılar ile alakalı olabilir. Önce bağlantılar kontrol edilmelidir. Sorun varsa eğer düzeltilmelidir. AP1 elektronik karttaki kapasitörler kontrol edilmelidir. Güç modülü üzerindeki sensörler kontrol edilmelidir. Arıza yerinde tespit edilerek çözümlenebileceğinden mutlaka uzman yardımı alınız.

  • L3 Arızası 

Dış ünite DC fan motoru sorunu. Dış ünitede kırmızı led 14 kez yanıp söner. Bu durumda sistem bloke olmuş olabilir, fan motoru arızalı olabilir. Bağlantılarda zayıf temas olabilir. Bu sorunda enerji altındaki fan motoru soketleri çıkarılmamalı yahut takılmamalıdır. Uzman yardımı alırsanız sorun kısa bir sürede tespit edilerek çözümlenecektir.

  • L9 Arızası 

Güç koruması. Dış ünitede sarı led 9 kez yanıp söner. Yüksek enerji tespit edilmiş diyebiliriz. Elektronik ekipman koruma altına alınmış demektir. Uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • LP Arızası 

İç ünite ile dış ünite eşleşmiyor. Dış ünitede sarı led 16 kez yanıp söner. Dış ünite ile iç ünitenin aynı modelde olmadığını belirtir. Yanlış model iç ünite yahut yanlış modelde bir dış ünite takılmış olabileceğinden doğru üniteler takılıp eşleştirme yapılmalıdır.

  • LC Arızası 

Başlatma sorunu. İlk çalıştırma sonrası cihaz yeniden çalışmaya geçmiyor. Elektrik bağlantılarında problem yaşanabilir. Kompresöre enerji çıkışına bakılmalıdır. Enerji çıkışı yoksa eğer kartta problem yaşanabilir, çıkış varsa kompresörde problem yaşanabilir. Gaz fazla olduğunda, dış ünite serpantini arızalı olduğunda, kılcal boru tıkandığında veya ara tesisatta ezilme olduğunda da bu sorun yaşanabilir. Ayrıca iç veya dış ortam sıcaklığı çok yüksek yahut düşük voltaj durumu olabilir. Uzman yardımı alırsanız sorun yerinde görülüp tespit edilir ve problem çözümlenir.

  • H1 Arızası 

Buz çözme. Dış ünitede sarı led 2 kez yanıp söner. Bu bir arıza durumu değildir. Dış ünite buz çözme yani defrost görevini yapıyordur. İşlem bitiminde ekrandaki H1 kodu silinecektir. Bu süre zarfında cihaza müdahale etmemelisiniz.

  • U1 Arızası 

Kompresör faz akım algılama devresinde sorun var. Elektrik bağlantılarında oluşan sorun sebebiyle kısa devre durumu olabilir. İç veya dış ünite kartında problem yaşanabilir, düşük voltaj sorunu olabilir, kompresör sargılarında omaj dengesizliği söz konusu olabilir. Arızanın tespit edilerek çözümlenmesi yönünden mutlaka uzman yardımı alınız.

  • U3 Arızası 

DC gerilimi düşük. Elektrik beslemesinde sorun olabileceğini belirtir. Düşük giriş gerilimi olabilir. Yine de tespit ve çözüm için servisi çağırmanız gerekir.

  • U5 Arızası 

Soğutma modunda akım algılama devresinde sorun yahut aşırı akım koruması. Dış ünite AP1 kontrol devresinde sorun olabileceğini belirtir. Kontrol devresi çalışmıyorsa eğer değiştirilmelidir. Elektriksel bağlantılarda oluşan sorun sebebiyle kısa devre durumu olabilir. Bu durumda iç ünite veya dış ünite elektronik kartında sorun olabileceğinden değişimi yapılması gerekir. Net tespit ve onarım için mutlaka işi uzmanına bırakın.

  • U7 Arızası 

4 yollu vana sorunu. Giriş besleme gerilimi 175 V altın da ise 4 yollu vana bundan dolayı çalışmıyor olabilir. Ayrıca dış ünite elektronik kart üzerindeki +V soketinde gevşeme veya kopma durumu olabilir. Öncelikle 4 yollu vana bobinleri yerinden çıkarılmalıdır. Ses çıkarsa eğer sistemin ısıtma modundan soğutma moduna geçmesi gerekir. Bobin yeniden yerine takıldığında ses gelmezse ve ısıtma cihaz ısıtma moduna geçiyorsa 4 yollu vanada sorun yok demektir. Bu durumda elektronik kart arızalı diyebiliriz. 4V soketi dış ünite elektronik kartın üzerinden çıkarın. Ommetre ile ölçün. Değer 800 ile 1.500 Ohm içinde çıkarsa bobinde sorun yok demektir. Bu durum dış ünite elektronik kartının arızalı olduğunu gösterir. Sıfır veya açık devre ölçülürse eğer bobin bozuk demektir. Bu durumda bobin değişimi yapılmalıdır. Bu işlemler mutlaka uzman servis ekibi aracılığıyla yapılmalıdır.

  • HO Arızası 

Yüksek sıcaklık sebebiyle frekansta azalma. Dış ünitede kırmızı led 11 kez yanıp söner. Sistemde veya serpantinlerde tıkanma olabilir, cihaz aşırı kirli olabilir, hava atışında engel olabilir veya fan motoru kirli olabilir. Kesin tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • U8 Arızası 

Sıfır geçiş algılama devresi sorunu. çalışma gerilimi yüksek veya düşük demektir. Nötr hattında gevşeme veya kablo kesiti yetersiz olabilir. İç ünite elektronik kartı arızalı olabilir. Tespit ve onarım adına mutlaka uzman teknik desteğine başvurmalısınız.

  • U9 Arızası 

İç ünite fan motoru devresinde sıfırlama dönüş sorunu. Fan motoru soketleri kontrol edilmelidir. Arıza durumu söz konusu olabilir. Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeden tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • Dış ünitede kırmızı led 13 kez yanıp sönüyorsa 

Frekans sınırlayıcı (güç devresi). AP1 kontrol kartında, iç veya dış ünite sensörlerinde, fan motorunda veya serpantinlerde problem yaşanabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • Dış ünitede sarı led 1 kez yanıp sönüyorsa 

Kompresör devresi açık. Kompresör bağlantılarında problem yaşanabilir. Uzman yardımı alınmalıdır.

  • Dış ünitede kırmızı led 8 kez yanıp sönüyorsa 

Sıcaklık sensörlerinde açık devre durumu. Sensör bağlantılarında temassızlık veya kopma olabilir. Sensörde problem yaşanıyorsa değişimi yapılmalıdır, sensörde sorun toksa iç veya dış ünite elektronik kart değişimi yapılmalıdır.

Ayrıca Bakınız.  Klima Soğutma Modundayken İç Üniteden Su Akıyor
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları