Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir?

23.02.2021
351
Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir?

Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir?

Klima çözümleri sitemizde siz değerli okurlarımız için Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir? konusuyla alakalı bir yazı hazırlamaya çalıştık. Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir? başlıklı yazımız umarım işinize yarar.

Samsung klimalarda mevcut olan fakat kullanıcılar aracılığıyla genelde bilinmeyen bir çok fonksiyon mevcuttur. Bu fonksiyonlardan bir diğeride otomatik temizleme özelliği diyebiliriz. Bu fonksiyon nedir ve nasıl ayarlanır? Hem klimaya hem de kullanıcıya bir faydası var mıdır? Detayları sayfamızda bulunmaktadır.

Samsung Klimada Otomatik Temizleme Fonksiyonu Nedir?

Bu fonksiyon iç ünitedeki nemi en asgari düzeye indirmektedir. Daha temiz bir hava için kombi arada birbu fonksiyonda çalıştırılmalıdır.

Samsung Klimayı Otomatik Temizleme Fonksiyonuna Alma

  • Bu fonksiyon klima çalışır durumda iken yapılmalıdır.
  • Klima kapalıysa kumanda üzerindeki açma/kapama tuşuna basarak klimayı açmalısınız.
  • Ardından kumanda üzerinde bulunan “Settings” (ayarlar) düğmesine bir kez basmalısınız.
  • Daha sonra ise kumanda ekranında “Clean” (temizleme) göstergesi yanıp sönene dek “<,>” tuşlarına veya Settting tuşuna basmalısınız.
  • Kumanda ekranında Clean göstergesi yanıp söndükten sonra “SET” tuşuna bir kez basmalısınız.
  • Bu ayarlamayı yaptıktan ortalama 3 saniye sonra kumanda ekranındaki Clean göstergesi kaybolacaktır. İç ünite ekranında Auto Clean (C1), Tımer (saat) göstergeleri görüntülenecektir. Klima çalışmasını durdurduktan sonra otomatik temizleme özelliği devreye girecektir.
  • Otomatik temizleme özelliğinin süresi, en son kullanılan işlemin moduna göre değişmektedir.
  • Yani klima; auto (cool), cool, dry (soğutma), soğutma, kurutma) modlarından birinde ise işlem süresi 30 dakika kadar sürmektedir. Auto (heat), heat, fan (oto (ısıtma), ısıtma, fan) modlarından birinde ise işlem 15 dakika kadar sürmektedir.

Fonksiyonu İptal Etme

Bu özelliği bir nedenle iptal etmek isteğe göre; kumanda ekranında “Clean” göstergesi yanıp sönene kadar Settings düğmesine basın. Daha sonra “<,>” tuşlarına veya settings tuşuna basın, son işlem olarak SET tuşuna basın. Böylelikle fonksiyon iptal edilmiş olur.

Bilmenizi İsteriz!

  • Otomatik temizleme özelliği aktifken işlem modu ayarlanırsa klima seçilen işlem modunda çalışır. İşlem durduğunda ise otomatik temizleme modu yeniden etkinleşir.
  • Otomatik temizleme modunda kumanda ekranında saat sembolü olan aydınlatmalı işaret de görünür.
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Klima Arızaları